Åsiktsinlägg - Skolmat

Ser maten aptitlig ut?

Att skriva åsiktsinlägg är helt nytt för mig men jag fick en bra idé när vi åt skolmat för någon vecka sedan. Vi fick då potatis och falukorv. I vanliga fall brukar vi få potatismos till vilket jag gillar då jag inte gillar falukorv så då har jag kunnat äta mos istället men den här gången fick vi potatis till istället?! Hur torrt blir inte det?

Jag brukar kunna äta skolmaten men i mindre mängder då jag inte tycker att den är särskilt god eller ser god ut heller. Personligen tror jag verkligen att om skolan la mer pengar på bra mat och sånt som elever faktiskt äter så skulle skolresultaten i sig höjas. Jag har ont i huvudet och känner mig trött nästan varje dag och jag är säker på att det har med bristen på energi att göra. Är det någon mer som går i skolan och känner som jag?

Ibland anordnar Sodexo (vår matleverantör) tävlingar som går ut på att slänga så lite som möjligt. Men hur ska vi kunna lyckas med en sådan tävling när maten inte är ätbar? Jag vet att man kan ta lite och smaka, men lite är fortfarande någonting och något som slängs.

Ofta när man argumenterar om skolmaten får man höra från vuxna att man är en kräsen tonåring men jag tycker att det är så fel. Maten i skolan känns så mixad och det är så mycket som man inte har någon koll på eller vet vad det innehåller. Varför serveras det inte bara vanlig husmanskost?

Håller ni med mig eller tycker ni att jag har helt fel?

  • Nära Stigtomta

Gillar

Kommentarer

skrivochvarglad
skrivochvarglad,
Håller helt med! Jag gillade aldrig skolmaten, och jag tyckte att det slarvades mycket med basvarorna. Exempelvis fanns det inte ris ja då blev det potatis även om den maträtten inte alls passade bra till potatis. Men är det hur mkt pengar en viss skola har? Eller hur de prioriterar var de lägger pengarna någonstans? Tyvärr så kommer jag inte ifrån skolmaten då vi får äta den på förskolan jag arbetar på. Och ja är alltid konstant hungrig varenda dag! 😕. Fast JAG är oerhört kräsen, det kan jag inte sticka under stolen med.
nouw.com/skrivochvarglad
Josefinnorberg
Josefinnorberg,
Jag tror att skolan prioriterar bort skolmaten men sen förstår dom inte vilka konsekvenser det får... korkat att sedan undra varför ungdomarna inte orkar kämpa för bra betyg...
nouw.com/josefinnorberg