Dags för ännu en vårtermin

Jag är inte redo. Mår mycket bättre utan stress och all press som medföljer med skolan men vem gör inte det? Väldigt många sitter i den här sitsen med ångest inför skolstart och jag kan relatera så väl. Vissa gånger har jag inte kunnat ta mig upp ur sängen dagen innan skolstart utan istället bara legat och slötittat tomt på någon serie jag inte har någon aning om vad den heter, men det blir inte bättre utav att deppa. Istället har jag hittat mina strategier och såhär dagarna innan tänkte jag att det kunde vara passande att dela med mig utav dem.

Lite simpla tips och tricks jag har inför första skoldagen

1. Välj en snygg men bekväm outfit

Att känna sig extra fin första dagen i skolan kan ge självförtroendet en välbehövlig knuff uppåt. Passa på att kliv utanför din comfort zone men du ska samtidigt inte känna dig obekväm, då blir det lätt att känna att du bara vill gå hem och dra täcket över dig istället för självförtroende boosten som du var ute efter!

2. Organisera dagen innan

Lägg fram allt du vet att du kommer behöva inför dagen därpå. Packa väskan, lägg fram kläderna, ställ fram skorna, häng fram jackan, kolla in schemat osv. Efter ett tag ska du se att du känner dig ganska förbered ändå!

3. Förbered musik

Om du som jag, kan reglera känslorna med hjälp av musik är det en bra idé att se över spellistan så att den innehåller peppiga låtar som får dig på bra humör. Jag älskar morgonstunden på bussen när jag får chans att bara lyssna och samla krafter inför kommande skoldag.

4. Plugga med stil

Gör i ordning en bra yta där du kan sitta och fokusera. Ett tag använde jag mitt skrivbord som sminkbord och satt i sängen och pluggade men insåg fort att det inte höll. Jag började lätt göra annat som att tex ringa en kompis så för mig är det bästa att ha ett bord där jag vet att det är plugg som gäller.

5. Vardagslyxa!

Boka in lite vardagslyx; ta en fika med en vän, unna dig något gott framför tvn, gå på bio osv. Sätter du upp mål inför skolan kan det vara en bra motivationshöjare att belöna sig själv när du klarat av dom!

Känner du att du inte blev hjälpt av det här inlägget kan du läsa ett tidigare inlägg där jag har skrivit om hur du går från skoltrött till skolpigg. Du hittar det HÄR. Kram!

Gillar

Kommentarer

miningalinn
miningalinn,
Där är vi olika, ja eller jag mår också bättre utan stress men är så sjukt redo för denna vårtermin!:)
nouw.com/miningalinn
Josefinnorberg
Josefinnorberg,
Härligt att höra! 😃
nouw.com/josefinnorberg
Jasmineivanoff
Jasmineivanoff,
Vilka bra tips du delat med dig av 😃
nouw.com/jasmineivanoff
Josefinnorberg
Josefinnorberg,
ssandraaf
ssandraaf,
Jättebra tips du delat med dig av till dem som går i skolan, tror att det verkligen uppskattas för dem och att dem tar till sig av tipsen <3
nouw.com/ssandraaf
Josefinnorberg
Josefinnorberg,
Tack snälla du ❤
nouw.com/josefinnorberg
Kuskalangan
Kuskalangan,
Trevlig blogg 😊
Kika gärna in på min blogg och delta i tävlingen som avslutas idag 😊
nouw.com/kuskalangan
Josefinnorberg
Josefinnorberg,
Tack, det ska jag göra! 😊
nouw.com/josefinnorberg
soderluundd
soderluundd,
Jättefin blogg! 😊
nouw.com/soderluundd
Josefinnorberg
Josefinnorberg,
hrasmusson
hrasmusson,
Jag har precis startat en "Veckans blogg" tävling. Kika gärna in och var med! Du hittar inlägget här: http://nouw.com/hrasmusson/veckans-blogg-28421701. Kram på dig!
nouw.com/hrasmusson
Josefinnorberg
Josefinnorberg,
Självklart är jag med och tävlar 😊
nouw.com/josefinnorberg
Bambi,
Fantastiskt bra tips tycker jag 😃
iambaam.blogg.se
Josefinnorberg
Josefinnorberg,
ineees
ineees,
Bra tips 😊
nouw.com/ineees
Josefinnorberg
Josefinnorberg,
miirandaa
miirandaa,
Har nu avslutat min veckans blogg tävling, in och kika om det var just du som vann. Annars drar jag igång en ny tävling redan imorgon. 😊
Kram!
nouw.com/miirandaa
Josefinnorberg
Josefinnorberg,
Hoppas, kram 😊
nouw.com/josefinnorberg
Matilda & Alva,
Fin blogg!
Kram 😃
swerideers.blogg.se
Josefinnorberg
Josefinnorberg,
Tack så mycket! <3
nouw.com/josefinnorberg