Tips för laktosintoleranta

Det tråkigaste med olika typer av matintolerans är nog begränsningen. Trots att jag bara varit känslig en period så kan jag redan tänka mig hur jobbigt det kan vara. Samtidigt kan det vara kul att leta alternativ och jämföra osv, det är en lärdom i sig.

Jag vill tipsa om Jaquot's choklad för er som precis som mig är lite känslig för laktos. Just de här två smakerna gillar jag väldigt mycket och de är även glutenfria. Mjölkchoklad Creme är en god choklad med en krämig fyllning i. Min absoluta favorit! Mjölkchoklad Hasselnöt är också riktigt god.

Nackdelen med dessa är väl att små matbutiker oftast inte har så mycket alternativ, utan tar oftast bara in den vanliga smaken mjölkchoklad. Chokladkakorna på bilden hittade jag i två matbutiker i Flen. På ICA hemma finns tyvärr bara "standard" smaken.

Har även provat en annan choklad som är både ekologisk och fairtrade märkt. Ett bra val dvs! Själva kakan är inslagen i guldpapper vilket ger en så lyxig känsla, jag gillar sån choklad. Nackdelen med denna var nog smaken. Den är lite speciell, tycker jag.

Har ni tips på andra laktosfria produkter som är värda att testa? Skriv! :)

  • Nära Nyköping, Sweden

Gillar

Kommentarer